Yapım : 2010 - İtalya
Tür : Dram
Yönetmen : Ferzan Özpetek
Senaryo : Ferzan Özpetek, Ivan Cotroneo
Yapımcı : Domenico Procacci
Görüntü Yönetmeni : Maurizio Calvesi
Müzik : Pasquale Catalano
Süre : 1 Saat, 50 dk
Gösterim Tarihi : 26 Mart 2010
İnternet Sitesi :
www.minevaganti.net/mine.html Serseri Mayınlar Oyuncuları
Riccardo Scamarcio, Nicole Grimaudo, Alessandro Preziosi, Lunetta Savino, Ennio Fantastichini, Elena Sofia Ricci , Ilaria Occhini, Bianca Nappi, Daniele Pecci, Carolina Crescentini, Massimiliano Gallo, Paola Minaccioni, Emanuela Gabrieli, Giorgio Marchesi, Matteo Taranto
Filmin Özeti
--------------------------------------------------------------------------------
Makarna üreticisi bir İtalyan ailesinin geleneksel ve ahlaki kalıpların dışına çıkan çocuklarının, ne yöne gideceği kestirilemeyen öykülerini anlatıyor. Ferzan Özpetek, bu öykülerin iç-içe geçirdiği büyülü bir zamanın içine çektiği izleyiciyi, oyuncularının yarattığı duygu denizindeki gel-gitlerle baş başa bırakıyor
"Özellikle bu filmde, benim için geleneksel olan bir ailede baba, anne ve çocuklar arasındaki varoluş ve ilişkilerin gücünü çok kuvvetli bir şekilde hissettim. Aynı zamanda arkadaşların aileleri ile ve onlar arasındaki kuvvetli aile bağlarını göstermeyi de çok istedim.Lecce’yi seçtim çünkü bundan sekiz yıl once bu şehri ilk ziyaretimde klasik mimarisini ve geleneklerini bır sır gibi saklamış olduğunu gördüm. Ayrıca harika yemekler ve tatların birleştirdiği muhteşem bir atmosferi vardı. Bütün bu güzellikler, beni filmlerimden birini burada yapmaya çekti. Sonuç muazzamdı ve bizi olağanüstü bir şekilde karşıladılar.
Başlangıçta, gerçekten bir arkadaşımın başına gelen bir olaydan yola çıktım. İki kardeş arasındaki itirafların ortaya çıkmasıyla başlayan bu hikaye neredeyse arkadaşımı mahvediyordu. Hikayeyi Ivan Cotroneo ile birlikte yazdık. Apulia da filmi çekerken,kendisi film setine geldi ve setin durumuna gore bazı sahneleri ve diyalogları değiştirdik ve geliştirerek yeniden yazdık. "
Ferzan Özpetek